PRESS

Pressröster

Ur recensionen på Boogie Woogie Burlesque. 
Skillinge Teater 29-31 Juli 2008
Mephisto Jr. spelas av Thorsten Andreassen som är en gammal bekant på Skillinge Teater och han är en av de absolut främsta underhållare jag upplevt. Jag skriver upplevt för det handlar om betydligt mycket mer än att bara se och höra. Han behärskar både scenen och publiken fullständigt och ingen sitter säkert när han härjar runt. Och mycket riktigt blev en man ur publiken uppdragen på scen och utsattes för avancerad kniv-kastning av det lite mer märkliga slaget.Till min stora glädje bjöd Mephisto Jr. på sitt klassiska jonglerings-nummer där han bollar med en stor, bevisligen vass kniv, och två äpplen som han äter upp under jongleringen. Ett artisteri i den högre skolan. Och publiken jublar.

Ystad Allehanda – Robert Dahlström

Thorsten Andreassen från Gycklargruppen, har jag tidigare sett göra sin märkliga blandning av stå upp, jonglering och trollerier. Nu har han skruvat det ett varv till; Uppträder som engelsmannen John Flambero, pratar svenska med Roy Hodgson-brytning. Det är omväxlande bisarrt, sjukt, knäppt...men ganska roligt, på ett sjukt, nästan Monty Pythonskt sätt.

AftonbladetJan-Olov Andersson

Särskilt imponerande var Thorsten Andreassen, som inte bara stod med fötterna mycket stadigt i traditionen och dess konstfärdigheter. Han lyckads också i sin scengestalt och i spelet mot publiken driva fram en ny modern karaktär, en gycklarroll som saknade besvärande anakronismer. Dessutom var han rent häpnadsväckande skicklig med sina konster. När han på det omständligaste vis skulle jonglera med tre pingisbollar, blott med munnens hjälp, då vävde han in publiken i ett absurt skådespel, en heltokig fars, som inte går att glömma. Han behärskade både sina konster och konsten att framföra dem.

DN – Stefan Stenudd

Thorsten Andreassen från Gycklargruppen är förshow till Kurtan och dyker upp i skepnad av John Flambero, Kajskjulets svar på Joe Labero. Thorsten Kombinerar på ett utmärkt sätt ståupp-komik och trolleri. Hans svengelska dialekt är ett kapitel för sig och trolleritricken är både galna och på riktigt. Han driver hejdlöst med genren, en härlig underhållare.

GP – Tore Ljungberg

Men min personliga favorit är Thorsten Andreassen - en äkta varietéartist och gycklare med ett register som får en att fullständigt tappa hakan. Jag har sett honom några gånger både ensam och tillsammans med Gycklargruppen och jag blir aldrig mätt på hans galenskaper. Han är fullständigt livsfarlig och när han kommer ner bland publikraderna så gäller det att huka sig och göra sig osynlig. Han vill gärna ha hjälp på scenen och då kan allt hända - och gör det! Han har en egen föreställningen i sommar ute på Skillinge och det är bara att boka in. Själv ser jag den föreställningen på lördag.

Ystad Allehanda – Robert Dahlström
Recension från Skillinge Teaters 10 årsjubileum 1 & 2 juli 2005. Övriga medverkande: Jan-Olov Strandberg, Anita Björk, Helen Sjöholm, Anita Blom, Malin Nilsson, Anders Granström, Katarina Zell, Carina Söderman, mfl.

För övrigt vill jag bara så här i reprisernas efterskott deklarera att det roligaste i upprättstående komikerväg vi har här i landet är Thorsten Andreassen. De andra kan slänga sig i väggen.

DN – Leif Furhammar

En jonglör på visfestivalen, kan det vara något? Jo heter han Thorsten Andreassen så går det bra. Han var kvällens hemliga gäst och herregud vilken show han höll. Eller vad sägs om jonglörimitationer där både Mick Jagger, Stevie Wonder (!), Ian Wachtmeister och Mona Sahlin träffsäkert härmades. Eller att jonglera med en kniv, en boll och ett äpple - och äta upp äpplet medan numret pågår. Värst var väl ändå tricket med två pingisbollar som flög in och ut ur munnen. Det hela är förstås obeskrivbart med ord, många tyckte nog att det var obetalbart också.

Hallands Nyheter – Ulf Pettersson